• Growth Hacker - kasvukoodaaja

  (iwaweb)

  Luin pari päivää sitten erittäin kiinnostavan artikkelin Growth Hacker is the new VP Marketing. Kirjoitus löytyy artikkelin kirjoittajan, Andrew Chenin blogista.

  Kirjoittaja kuvaa artikkelissaan uutta toimenkuvaa, kasvukoodaajaa. Kasvukoodaaja on henkilö, joka tavoittelee kasvua hakemalla teknisiä vastauksia perinteisiin markkinointikysymyksiin, kuten, kuinka saan palvelullemme lisää maksavia asiakkaita?

  Kasvukoodaaja on tämän päivän markkinointi- ja teknologiaosaaja, jonka keinovalikoimaan kuuluvat A/B-testit, API-integraatiot, viraaliefektit ja mobiilikehitys. Hän näkee näiden avulla voivansa tavoittaa ennennäkemättömän suuren kohderymän hyödyntämällä uusia "superplatformeja", kuten Facebook ja Apple-ekosysteemi. Nämä kanavat tarjoavat kenelle tahansa mahdollisuuden tavoittaa miljoonia kuluttajia ja vieläpä täysin ilmaiseksi.

  Maailman ja mediakentän muuttuessa jokaisen yrityksen ja markkinointihenkilön on hyvä miettiä, mistä saa parhaan vastineen käytettävissä oleville markkinointipanoksilleen. Olisiko aika kokeilla jotakin uutta?

  Tervetuloa Iwa Labsiin sparraamaan ajatuksiasi!